Anmälan

Liquid error: comparison of String with 1 failed

2024-04-25 00:00

Finansiär: ESF
Projekttid: 1 september 2024 till sista december 2026
Projektledare: Maida Aljicevic maida.aljicevic@vaxjo.se

Bakgrund
Bakgrund till projektet är att unga i länet är i ett allt längre utanförskap och det handlar om en särskilt utsatt grupp i behov av samordnat stöd som har svårare än andra att etablera sig på arbetsmarknaden. Projektet tar fasta på att bland målgruppen finns många unga med skolmisslyckanden och projektet vill därför utveckla arbetssätt kring förebyggande KAA och överbrygga kritiska övergångar. Behovet är också att tydliggöra roller och ansvar mellan skola, KAA och arbetsmarknadsverksamheterna. Därigenom ökas likvärdigheten i KAA -stödet för målgruppen i länets kommuner.

Upplägg
Fokus i det nu sökta projektet är samordningen mellan skola, KAA och arbetsmarknadsverksamheterna och socialtjänsten för att bättre och tidigare fånga upp unga och deras behov i kritiska övergångar, mellan skolstadier och efter skolslut.
Projektet har en metodutvecklingsdel för målgruppen 13-17 och en arbetsmarknadsdel med fördjupat individuellt stöd till målgruppen 18-24.

Mål 
Huvudsyftet med projektet är att hitta en länsgemensam riktning för KAA där huvudfokus ligger på att samverka tidigare och starkare i en resurseffektiv organisation för att förbättra och utveckla villkoren för målgruppen genom skolstadier och i övergången till arbetslivet. Projektets mål är, genom att utveckla och pröva tvärsektoriella och tvärprofessionella arbetssätt med förebyggande och förstärkt KAA, för målgruppen 13–24 år, bidra med kunskap för att utveckla hur kommunerna kan förbättra arbetet med UVAS och skapa ökad likvärdighet i KAA-stödet i länet. För att KAA ska lyckas med uppdraget behövs samverkan mellan skola, KAA och arbetsmarknadsverksamheter samt ett tydliggörande av roller och ansvar för att säkerställa ett likvärdigt stöd till unga i länet. Projektets mål är att ta fram en länsgemensam process avseende unga som varken arbetar eller studera med fokus på förebyggande och förstärkt KAA. Projektets mål är att processen ska omhändertas av kommunerna och implementeras i ordinarie verksamheter. 

Ansökan/projektplan

Flyer (pdf)